Reizen met Google Maps

Een tijdje geleden had ik even een lijst in een Google account voor Boris gemaakt om mn eigen account niet te vervuilen met experimenteren.

Dat blijkt eigenlijk heel handig. Voor de reis kan ik het in mn eigen account gebruiken als basis voor de voorbereiding en na de reis is dat lijstje een prima basis voor een reisverslag, zonder dat er privé zaken per ongeluk in terecht komen.

Geen idee of we binnenkort een reisje langs de Rijn gaan maken, maar jullie kunnen het natuurlijk ook als basis gebruiken:

https://www.google.com/maps/placelists/list/1P6M57W3WW_xVDcvZojoGqZcmqZ0

(het idee ontstond spontaan in een discussie in de FB groep Camper Praat en Treffens (eerst aanmelden)

Update:

Testje met Google MyMaps op de tablet

Het bericht had ik niet voor niets in deze categorie geplaatst. Google heeft een andere mogelijkheid: My Maps. De mobiele app werkt niet optimaal en is nogal beperkt. Gelukkig werkt de versie in de browser wel goed op tablet (en ongetwijfeld op de desktop).

Update(2):
Werken met Google MyMaps lijkt toch handiger bij het voorbereiden van een reis. Zie Reizen met Google Maps (2) voor mijn ervaringen met MyMaps.

Tot nu toe ben ik nog geen handig trucje tegen gekomen om eenvoudig gegevens van een lijst in Google Maps over te brengen naar MyMaps.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: