WiFi, bluetooth en Internet.

Internet onderweg … Best handig, misschien wel onmisbaar voor sommigen, maar ook wel iets met wat haken en ogen.

Mn aannemer zei ooit “alles is mogelijk”, om daar snel aan toe toe voegen dat aan dat “alles” ook een prijskaartje hangt. Voor internet onderweg geldt dat eigenlijk ook. Je zult dus een afweging moeten maken tussen gemak, beschikbaarheid, snelheid, alternatieven en kosten.

Allereerst is belangrijk te weten hoeveel je data bepaalde taken gebruiken. Kort samengevat: video en bepaalde online games vreten data. De rest valt allemaal wel mee. Online kwam ik deze samenvatting tegen:

https://eensim.nl/blog/data-verbruik-apps-diensten/

Per app kun je vaak databesparende zaken instellen. Meestal vind je die in de instellingen van die app.

https://www.iculture.nl/tips/netflix-data-besparen/

‘Camping WiFi’… Ik weet niet wat ik er van denken moet. Tot nu toe vind ik de WiFi op meeste plaatsen waar ik geweest ben matig tot slecht. Gewoon een 4g abonnement genomen met voldoende data… Scheelt veel frustratie. Roland Zwiebel schreef een uitgebreid overzicht over het gebruik van WiFi met daarbij ook de nodige aandacht voor externe WiFi en antenne versterkers.

https://www.zwiebelfam.nl/camper/internet.htm

Op het moment ben ik redelijk tevreden met mn mobiele data abonnement waarbij ik mn telefoon als hotspot kan gebruiken.

Een probleem op dit moment is dat we allebei op hetzelfde mobiele netwerk zitten. In de praktijk betekent dat: allebei wel of allebei geen netwerk. Dat is natuurlijk niet handig.

Voor TV eens kijken wat Digitenne tegenwoordig te bieden heeft. Wellicht een optie voor thuis en onderweg. Voor mensen die ook naar het buitenland gaan zal een satellietschotel uiteraard eerder van toepassing zijn.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: