TomTom komt met een nieuwe versie: Go Premium

TomTom heeft z’n Go kastjes een update gegeven. De grootste verandering is wel dat TomTom nu overweg kan met ITTT. Dat zou wel eens heel handig kunnen zijn…

Toen ik las over de koppeling van een navigatiesysteem met ITTT was ik gelijk enthousiast. Het idee spreekt me gelijk wel aan, want op dat gebied zou er wel wat mogen veranderen. Hardware.info maakte op YouTube een video over de nieuwe versie:

Na ongeveer 3 minuten gaat het uitgebreid over de ITTT-koppeling.

In het verleden heb ik ITTT wel veel gebruikt voor allerlei koppelingen. Ze zijn soms heel handig. In dit geval ben ik net als de heren van Hardware.info niet zo enthousiast.

Een groot pijnpunt wat we met het rijden met navigatiesystemen tegenkomen is het wijzigen van een route onderweg, of in de buurt van een bestemming. Het liefst zou ik zien dat de bijrijder een nieuwe/andere bestemming van afstand naar het navigatiesysteem kan sturen. Bij de nieuwe koppeling kan dat, maar TomTom verwerkt die informatie maar eens in de 2 minuten. Juist op dat soort momenten is dag veel te lang. Met 2 minuten kom ik wel ergens waar ik de camper langs de kant kan zetten.

We hebben dit opgelost door beide telefoons op het dashboard te plaatsen. In dit soort gevallen hou ik zicht op mn kaart. De alternatieve route staat dan gelijk op de andere smartphone zonder wachttijd. Eventueel kunnen smartphones omgewisseld worden, maar iets verder naar rechts kijken werkt beter. (geen afleidend gedoe in de cabine, op dit soort momenten is de verkeerssituatie vaak ingewikkeld genoeg)

Heel erg jammer van die vertraging in verwerking door TomTom. Misschien dat in een volgende versie dit soort kinderziektes er uit gaan. Maar het zou me ook niet verbazen als andere navigatiesystemen die koppeling naar buiten ook gaan toepassen. (als er eenmaal een schaap over de dam is…)

Een ander pijnpunt is dat veel momenten die TomTom toevoegt al door andere bestaande triggers verwerkt kunnen worden.

Alle alle opties van de koppeling van TomTom met ITTT vind je op de website van ITTT: https://ifttt.com/tomtom_satnav


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: