Gebruikte (web-)winkels en links

Voor het inbouwen heb ik gebruik gemaakt van verschillende bedrijven. In eerste instantie richtte ik me op caravan/camper winkels, maar dat was nogal onbevredigend. Het lijkt wel of ze zich daar vooral richten op vervangingsonderdelen. Daardoor kwam ik terecht bij George Kniest in Almere en online natuurlijk, hoewel mijn voorkeur eigenlijk ligt bij offline.

Op Marktplaats zette ik tal van zoekopdrachten uit voor dingen die ik niet direct nodig had.

De standkachel en zijraam heb ik laten inbouwen bij VanderGrift in Baarn.

Kabelmateriaal, accukabels, stroomkabels, acculader, spul voor de standkachel en dergelijke komen van George Kniest (jachthaven winkel + webshop). Een bedrijf met prima service. Zo hebben ze voor de klanten een grote kabelschoentang beschikbaar, waardoor je even zelf accukabels en dikkere stroomkabels zelf van de gewenste kabelschoenen en persogen kunt voorzien.

De omvormer en kwam ik op Marktplaats tegen bij Bluepowershop (was een demonstratiemodel).

Sterke kleine magneten bestelde ik bij de Magnetenspecialist

Als isolatiemateriaal koos ik Armaflex. Na lezen van de nodige ervaringen werd het de zelfklevende variant. Besteld bij technischeisolatie.nl

Diverse goedkopere materialen die offline niet makkelijk te vinden waren komen van Conrad, AliExpress en DX.com.

Na een paar bestellingen, waarbij een veel te hoge waarde werd aangegeven voor de zending (en ik ineens btw en invoerrechten moest betalen) ben ik gestopt met bestellen bij DX.com. Dat gaf me veel te veel ‘gedoe’ en frustratie.

Bij AliExpress is het even opletten met verzending. De verzendkosten en verzendduur kunnen heel erg verschillen. Vaak kies ik voor AliExpress Standard Shipping. Een paar cent duurder, maar lekker snel.
Let op eind januari: Met het Chinese Nieuwjaar is zo’n beetje alles in China dicht, net als kerst bij ons. Omdat het voor hun net zo vanzelfsprekend is als bij ons, wordt dat meestal niet aangegeven. Alleen is de periode veel langer.

De lange walstroomkabel (40m 3×2,5mm²) was voordelig bij Kabel 24. Achteraf had ik wel iets meer kunnen kopen om dezelfde kabel ook in de bus te kunnen gebruiken.

Het hout en veel schroeven/boutjes kwamen veelal van een groot Praxis filiaal. Die verkopen ook redelijk voordelig populierentriplex. Schroeven, boutjes in bijzondere maten/uitvoeringen kwamen allemaal bij Conrad vandaan. Een goedgesorteerde lokale ijzerhandel kwam ik niet tegen.

De lattenbodems voor de voorlopige inbouw kwamen uit een superaanbieding ‘ergens’ (leenbakker, of een andere goedkope bedden zaak). Voor de matrassen kregen we een mooie deal. Omdat we er 4 kochten (ook voor ons eigen bed) bleek er ineens meer onderhandelingsruimte te zijn…

Met het zoeken naar een geschikte bus begon het hele verhaal natuurlijk. Na eerst wat rondgekeken te hebben op diverse sites waar auto’s aangeboden worden en een aantal bezoeken aan aanbieders van bestelbussen kwam ik uiteindelijk bij Autotrack uit. De optie om gelijk duidelijkheid te geven in de historie van een auto maakte het selecteren een stuk eenvoudiger. Na een vrij lange zoektocht kwamen we toen terecht bij Garage Autofix.

Voor het de epoxy kwam ik terecht bij Polyestershoppen. Voor de dunne XPS-plaat zocht ik op Marktplaats naar een leuke aanbieding.

(lijst wordt gedurende het project verder aangevuld)

PS De noodzakelijke koffie komt al tijden van fascino-coffee.com


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: