De 4g buitenantenne

Vast internet al een tijdje de deur uit, op zich wel tevreden, behalve met de snelheid thuis vanaf t moment dat er een flat tussen mij en de mast kwam waar alle aanbieders een plekje hebben.

Dit soort problemen spelen niet alleen in de bebouwde omgeving. In het buitengebied met veel minder zendmasten spelen dit soort problemen ook. En vergeet niet je camper zelf. ‘Boris’ (onze buscamper) levert al snel een ‘deadzone’ in de schaduw van de zendmast.

Vandaar dat ik al een tijdje zit te denken aan een buitenantenne voor de camper.

De enige test die ik op dit gebied tegenkwam, was deze van een gebruiker op t T-Mobile forum. https://community.t-mobile.nl/4g-voor-thuis-algemeen-477/test-met-buitenantennes-276173

Klik op de foto voor T-Mobile forum.

Meer informatie over het installeren en andere vragen over van een buitenantenne: https://community.t-mobile.nl/installatie-en-andere-technische-vragen-480/buitenantenne-binnen-zorgt-niet-voor-beter-bereik-270779

Alleen is er een probleem met het gebruik van dit soort antennes. Ze passen eigenlijk alleen maar op Mifi apperatuur (data only dus). Bedrijven als Tele2 doen daar kennelijk moeilijk over als je daar een simkaart met een gewoon abonnement (data & voice) in doet.

Op zoek naar ervaringen hier mee kwam ik niet veel zinnigs tegen. Uiteraard een hoop mensen die zeiden dat het niet uit maakt en dat het al jaren goed gaat. Die reacties zijn niet relevant, want de blokkade speelt alleen bij de meer recente abonnementen.

Voor een Mifi met buitenantenne kwam ik uiteindelijk uit op 4g voor thuis van T-Mobile. *) Maar kijk bij het kiezen van een abonnement dus goed naar de voorwaarden.

Over een alternatief voor een buitenantenne schreef ik al wat eerder. Toen ik in het begin van 3G veel mobiele data verstookte, had ik een aparte foon voor mn data. Die legde ik vaak in de vensterbank waar het signaal het sterkst was. De hotspot van de telefoon verzorgde dan de verbinding met mn smartphone. Dat werkte erg goed. Goedkope feature-phone als Mifi?

Opmerking: voor wifi geldt eigenlijk hetzelfde. Ook daar kan een buitenantenne voor een betere ontvangst zorgen, omdat een antenne op het dak niet snel in een ‘deadzone’ zal zitten.

*) uiteindelijk koos ik voor een smartphone met 4g, waarbij ik de optie van een extra toestel in gedachte hield. In mijn geval kon T-Mobile geen goede ontvangst garanderen thuis en viel daardoor af. Tele2 kwam met een mooie actie en Tele2 was toevallig de enige provider die in de mijn huis goed bereik geeft.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: