3M VHB tape (2)

Bij het inbouwen van een bus moet je veel afwegingen maken. Bij de bevestiging van je inbouw aan de carrosserie heb je ook meerdere mogelijkheden. Traditioneel (klinknagels of klinkmoeren) lijkt handig, maar tegenwoordig zijn er meer mogelijkheden.

Klinknagels en klinkmoeren hebben als groot nadeel dat het puntbelastingen zijn. Dubbelzijdige tapes en kitten belasten over het hele contactoppervlak en kunnen daardoor een groot voordeel hebben boven de traditionele methodes.

Mijn bovenkastjes wil ik op een stoeltjes-profiel aan de wand van de bus plaatsen. Ik kan dat natuurlijk vastzetten met popnagels. Maar nadat ik meer gelezen had over het gebruik van moderne lijmen/kitten/tapes zit ik te denken om deze tape te gaan gebruiken. Het grote voordeel is dat de bevestiging over een veel groter oppervlakte is en dat er door de schuimlaag een veel kleinere koudebrug zal ontstaan.

Overzicht van 3M VHB tape

VHB tape van 3M is er voor vele toepassingen. Veel leveranciers hebben maar een beperkt aanbod. Vandaar dat 3M kennelijk geen keuze tabel geeft, maar een aanvraagformulier om de beste keuze te kunnen maken. Voor kleine hoeveelheden zul je toch afhankelijk zijn van retailers vandaar hier het beperkte aanbod van van Apsperen die ook de nodige tips geeft.

https://www.van-asperen.nl/winkel/3m-producten/dubbelzijdige-tapes/vhb-tape/_141_w_8__NL_1

Niet alleen 3M heeft van deze tapes. Ook Sika levert dit soort tapes en kitten. De site van Sika bevat een sectie voor caravans/campers: https://nld.sika.com/nl/producten/industrie/speciale_voertuigen/caravans.html

Discussie in Facebook groep ‘Zelfbouw (bus) Campers’ over dit onderwerp: https://m.facebook.com/groups/646824158788369?view=permalink&id=1396425680494876


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: