Noordpolderzijl… De meest noordelijke camperplaats van Nederland?

Noordpolderzijl… De meest noordelijke camperplaats van Nederland?

We waren weer eens in Groningen. Dit weekend was ons oog gevallen op een kleine camperplaats aan de waddenkust. Volgens mij de meest noordelijke camperplaats op het vaste land.

Alle rust. Alleen een café, een sluis en een gemaal. Over de dijk ligt nog de haven, maar die is niet meer in gebruik. Meer is er niet. Je bent redelijk aan het eind van de wereld als de laatste kilometers over een doodlopende weg gaan.

Het uitzicht is er erg mooi. De camperplaats zelf ligt lekker beschut. Hier in dat vlakke land is dat beslist een groot voordeel.

Het enige nadeel was dat de 5 camperplaatsen bezet waren. Het gras naast de camperplaatsen zag er wel heel erg aanlokkelijk uit. Gelukkig was er op de gewone parkeerplaats wel plek. Na eerst even op de dijk te zijn geweest, zijn we maar doorgereden.

Klik op de foto voor vergroting

De camperplaats heeft als enige voorziening walstroom via Aan/Uitnet.

Als alternatief vonden we een camperplaats in de buurt bij Camping De Breede in Warffum.

OpWegMetBoris heeft op Google Maps een aantal lijsten om de plaatsen die op de website voorkomen makkelijk terug te vinden:
https://OpWegMetBoris.nl/maps
(de lijsten bevatten meer plekken dan we bezocht hebben. Er staan ook plekken op om te bezoeken als we in die regio komen.)


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: