Boerderijwinkels waar je kunt overnachten met je camper

Boerderijwinkels waar je kunt overnachten met je camper

Laatst waren we weer eens bij een camperplaats bij een boerderijwinkel. Voor ons is dat twee vliegen in een klap. Lekker slapen en vooral ook lekkere boodschappen inslaan.

Na een bezoek aan Landwinkel De Woerdt ontstond het idee om een lijst aan te leggen met vergelijkbare camperplaatsen.

Zoeken op internet was best lastig. Het leverde vooral veel verkeerde resultaten op. Gelukkig bracht Facebook uitkomst. De oproep deelde ik in een aantal groepen. Dat leverde in eerste instantie een lijst van 22 winkels op die een camperplaats hebben of een camping waar je met de camper terecht kunt.

Alleen campings/camperplaatsen met boerderijwinkel zijn opgenomen, of als de winkel er gelijk naast zit.

Ondertussen bijna 30 boerderijwinkels met camperplaatsen of campings waar je met camper terecht kunt. Ontbreekt er eentje, laat het me even weten, dan komt ie erbij.

De lijst kwam mede tot stand dankzij de volgende Facebook groep:

Camper-plekjes-en-stekjes-in-Nederland-Belgie-en-daarbuiten

verder de groep Koeien en de volgers van OpwegmetBoris.

Lang niet alle plaatsen hebben we tot nu toe bezocht. Wel blijken er grote verschillen te zijn in het aanbod. Op basis van de Landwinkels die ik kende het ik er van uit dat al die winkels een compleet aanbod hebben. Helaas was dat vooral het geval bij de winkels die ik kende.

De voorlopige lijst op Google Maps: Lijst van boerderijwinkels met camping/camperplaats.

Ik hoop dat er de komende tijd meer van dit soort campings/camperplaatsen bij komen.

Niet alle boerderijwinkels bleken trouwens een ‘volledig pakket’ aan boodschappen te hebben.

Er was wel wat kritiek op het maken van de lijst:

Tijdens de zoektocht kwam ik reacties tegen in de zin van ‘dat hoeft toch niet, want je bent toch op vakantie’. Ja, ’t voelt als vakantie, maar op een heel andere manier dan een traditionele vakantie waar je 3 weken op de camping staat. Vaak plakken we gewoon een paar dagen vast aan familie/vriendenbezoek of een museum dat wat verder weg ligt. Boodschappen doen is dan gewoon een dagelijks gedoe dat nou eenmaal moet gebeuren.

Maar los daarvan… Ik kan me ook heel goed voorstellen dat het heerlijk is om je tijdens de vakantie helemaal niet druk te hoeven maken over het doen van boodschappen.

Onderweg kun je natuurlijk ook altijd even ‘aanleggen’ om je boodschappen te doen. Op de website van Landwinkel kun je heel goed je keuze maken. Helaas ontbreekt de keuze: camperplaats.

OpWegMetBoris heeft op Google Maps een aantal lijsten om de plaatsen die op de website voorkomen makkelijk terug te vinden:
https://OpWegMetBoris.nl/maps
(de lijsten bevatten meer plekken dan we bezocht hebben. Er staan ook plekken op om te bezoeken als we in die regio komen.)


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: