Voor onderweg: hoorspelen.

Voor onderweg: hoorspelen.

Onderweg hebben we (nog) geen tv. Of die er komt is nog maar heel erg de vraag. Eigenlijk missen we het niet en thuis zetten draaien we met vlagen een oude serie op dvd. Die lenen van vrienden of scoren ze in de kringloop.

Francine kwam op het idee van hoorspelen. In het verleden luisterde ik daar ook vaak naar, maar naar mate ik minder radio luisrerde raakten hoorspelen ook buiten beeld.

Hoorspelen worden nog steeds gemaakt.

Op de site van de NPO staat een heel archief: https://www.nporadio1.nl/podcasts. Niet alleen hoorspelen, maar ook andere programma’s. De andere NPO zenders hebben (uiteraard) ook podcasts.

Op https://hoorspel.wordpress.com vind je een enorm overzicht hoorspelen. Niet alleen Nederlandse hoorspelen, maar ook Engelse.

Hieronder wat oudere bekende hoorspelen;

Tom Poes en het kukel

Moordbrigade Stockholm 1e serie
Moordbrigade Stockholm 2e serie

Wikipedia over Moordbrigade Stockholm (Sjöwall & Wahlöö)

J. J. Voskuil: Het Bureau

Biels & co

Wikipedia over Biels & co

Het transgalactisch liftershandboek

Wikipedia over het transgalactisch liftershandboek

Hoorspelen zijn uiteraard gewoon via internet te beluisteren, maar op vakantie zal het handiger zijn om ze te downloaden.

De hoorspelen op archive.org staan als losse bestanden en ingepakt in verschillende bestandsformaten (1 file). Dat laatste is makkelijker downloaden en verplaatsen.

Podcasts kun je in de meeste gevallen downloaden en afspelen, maar als je vaker naar podcasts luistert, is een app wellicht handiger. In de Play Store zijn er vele te vinden.

De NPO werkt kennelijk graag met de app van Google Podcasts (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.podcasts).

Zelf heb ik de app Postcast Addict (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bambuna.podcastaddict).

Veel luisterplezier!


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: