Camperplaatsen CamperContact opslaan voor navigatie systeem

Camperplaatsen CamperContact opslaan voor navigatie systeem

CamperContact is een prima start om te zoeken naar camperplaatsen. Ik gebruik de site best regelmatig onderweg. Dat is geen probleem als je mobiele data hebt en in een gebied zit met voldoende dekking. Maar CamperContact biedt ook de mogelijkheid om de adressen van de camperplaatsen te downloaden, zodat je ze in je navigatie kunt opslaan.

De downloads zijn beschikbaar voor TomTom (.ov2) en Garmin (.csv). Daarnaast is een icon-bestand beschikbaar. Voor andere navigatiesystemen zoals Google Maps zul je een van de bestanden moeten converteren.

De site legt ook uit hoe je die bestanden kunt opslaan voor beide navigatiesystemen.

Voor andere navigatiesystemen zul je vaak een van de versies moeten converteren naar een bestandsversie die geschikt is voor jou navigatiesysteem. Online zijn daar diverse tools Voor beschikbaar. PoiEditor is er daar eentje van.

Klik op de foto voor vergroting

Stappenplan voor Google Maps:

  1. Ov2 bestanden downloaden van CamperContact.nl (kies voor TomTom)
  2. Ga naar PoiEditor om de .Ov2 bestanden te converteren naar .kml
  3. Open Google MyMaps en importeer het .kml bestand in een nieuwe kaart.

Google MyMaps gebruik ik verder eigenlijk niet. De lijsten in Google Maps vind ik handiger werken. Een deel daarvan heb ik openbaar gedeeld.

OpWegMetBoris heeft op Google Maps een aantal lijsten om de plaatsen die op de website voorkomen makkelijk terug te vinden:
https://OpWegMetBoris.nl/maps
(de lijsten bevatten meer plekken dan we bezocht hebben. Er staan ook plekken op om te bezoeken als we in die regio komen.)


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: