Zonnescherm (2)

Zonnescherm (2)

De eerste versie van het zonnescherm was in 20 min klaar:

IMG_20180726_100631
Zonnescherm versie 1

Daarna was het even wachten op AliExpress voor een paar magneten om het scherm makkelijk te kunnen plaatsen.

In de tussentijd bleek dat het scherm zilver afgaf op de lak en niet lekker bleef zitten. Dr kwam makkelijk wind onder, waardoor het scherm dubbel klapte.

Versie 2 was vrijwel net zo snel gemaakt. In de bouwmarkt was ik ondertussen Tesa ‘outdoor’ tape tegen gekomen die wellicht langer bestand zou houden dan gewone ductape. De tape is wat ‘vreemd’. De tape is veel stijver en in eerste instantie lijkt ie juist minder te plakken. Eenmaal geplakt lijkt het erg goed te blijven zitten. (Ik zal eens een testje maken om te zien of dat ook echt het geval is.)

Verder een 3 kunstof profielen op het scherm geplakt die voorkomen dat het scherm nog langer dubbel kan slaan. (voor de zon niet zo heel erg, maar in de winter is het wel fijn als de ruitenwissers sneeuw en ijsvrij blijven).

Aan de bovenkant zitten een paar magneten om het scherm makkelijk te kunnen plaatsen.

Daarnaast moet er uiteraard ook wat voor de zijramen. Die zitten ook met magneten vast.

In eerste instantie heb ik magneten besteld van 30x2mm type N34 (AliExpress). Die bevielen redelijk, maar waren op de hoekpunten niet sterk genoeg. Daarom nu iets dikkere en zwaardere besteld: 30x3mm type N52 (AliExpress). De sterkere voor aan de hoekpunten  De zwakkere voor de rest.

Voor de zijramen heb ik uiteindelijk gewone (witte) ductape gebruikt.

De afwerking kan beter.

Afwerking zonnescherm zijraam

Ik had eerst de tape aan de buitenkant geplakt en kwam er toen achter dat de afwerking er aan de achterkant mooier uit zag in de bocht van de deur. Iets voor een volgende versie (… ooit).

Update 25 juni 2019: helaas heeft versie 2 een probleempje… Normaal rol ik dit soort schermen gewoon op. Maar bij Boris bleek het handiger om het scherm eerst dubbel te slaan en dan op te rollen. Aluminium nat op elkaar oprollen en dan paar maanden zo laten is geen goed idee. Dan laat ’t aluminium echt los op plaatsen…

Het einde van zonnescherm versie 2

Maar ook goed voor nieuws: binnenkort versie 3 met, onder andere, betere foto’s.

Laatste belangrijke update: 25 juni 2019

Eerder bericht:
Zonnescherm (1)


2 gedachten over “Zonnescherm (2)”

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: