Inbouwen bed en garage voor vouwfietsen.

Inbouwen bed en garage voor vouwfietsen.

Het inbouwen van bed en garage ging erg voorspoedig.

Omdat Boris 7m is, was er voldoende ruimte om achterin een garage te maken voor de vouwfietsen. Die hoeven dan niet op een fietsdrager achter de camper. Ze blijven dus schoon tijdens het rijden en zitten veilig opgeborgen.

Klik op de foto voor vergroting

Als bouwmateriaal gebruikte ik populierentriplex en raggels van 2x3cm. Bij zwaardere delen verlijmde ik de raggels tot de gewenste maat en vorm.

Het bed kan opklappen. Dat gaat vrij zwaar, maar na de keuring komen er een paar gasveren om dat te verlichten en om de bedbodem omhoog te houden als je bij de bakken moet zijn.

Klik op de foto voor vergroting

Onder de achterkant van het bed is ruimte voor kratjes. Iets minder goed bereikbaar, maar geschikt voor zaken die je minder vaak nodig hebt. (helaas minder goed zichtbaar op de foto’s)


4 gedachten over “Inbouwen bed en garage voor vouwfietsen.”

 1. Update:

  Al bij de eerste proefrit met de matrassen er in bleek dat het bed niet beviel.
  Op zit werkte het prima met 2 lattenbodems van 70cm en een rand er naast, maar ik had gerekend met matrassen van zo’n 15cm dik. De matrassen waar we uiteindelijk voor kozen waren dikker, waardoor er onvoldoende ruimte was om de matrassen netjes op te klappen.

  Een fraaie oplossing is wellicht een Froli bedsysteem *) . Maar eerst eens even op forums vragen of er mensen ervaring mee hebben en hoe het bevalt. Bijkomend voordeel is dan ook dat de bakken onder het bed gelijk voorzien zijn van een afsluitend deksel.

  *) http://www.froli-bedbodemsystemen.nl/Webwinkel-Category-4132649/Froli-Travel-Mobil.html

 2. Update:

  De matrassen zijn 2m. Die maat had ik ook aangehouden tussen het kopschot van het bed en het keukenblok aan het voeteneinde. Ervaring leert dat dat niet zo handig was. Wat extra ruimte had het opmaken van de bedden veel makkelijker gemaakt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: