Een voorlopig keukenblokje…

Voor de tijdelijke inbouw van de camper had ik even een hoek van de woonkamer ontruimd… Met de bus voor de deur was dat makkelijk en snel werken.

Zoals alles in de camper heb ik het keukenblok ook opgebouwd met raggels van 2x3cm. Het was wel een beetje puzzelen. Ik was altijd gewend geweest om kastjes met platen op te bouwen. Maar voor een eerste keer was het niet slecht. Als uitgangspunt nam ik de maten van een gewoon keukenblok, maar dan (uiteraard) minder diep. Ik kwam uit op een bovenblad van de bouwmarkt van 50x100cm.

Aan de onderkant moest net als bij een gewoon keukenblok ruimte komen voor je voeten. Ik heb die maat van mn keuken overgenomen. Neem die maat niet minder. Dat ga je namelijk gelijk merken doordat je je dan stoot. Wel heb ik die ruimte minder hoog gemaakt.

Al snel kreeg het keukenblok vorm. Het idee was om aan de voorkant, naast de watertanks, een uitneembaar rek te maken voor kruiden en dergelijke. Dat zou dan zo van de keuken thuis de camper in kunnen.

Bovenin ruimte voor het gaspitje. Daaronder de schoonwatertank en vuilwatertank. De openingen uitgefreesd zodat het mooi aansluit met de randen. Geen bodem. Later zou blijken dat dit heel handig is.

Opmerking: Dat idee van zo’n uitwisselbaar ‘kruidenrek’ was misschien wel grappig, maar we gebruiken de camper heel anders dan een caravan. Het rek zit dus permanent in de camper. We gebruiken het voor alles, behalve kruiden.

Laatste update: 14 april 2019


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: